Zoek
Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1/2 blikje tomatenpuree
1/2 bloemkool
1 bokaal schaaldierenfond
fleur de sel
2 blaadjes gelatine
1 potje haringkaviaar
peper van de molen
2 takjes dille
Bereiding
1
Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
2
Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
3
Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
4
Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
5
Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
6
Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
8
Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
9
Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op. 1
0
Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.
Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kokkels met algenboter op bloemkoolcrème
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcrème met parmezaanschilfers en olijfolie
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
bloemkoolcrème
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
cannelloni met bloemkoolcrème, tomaat en amandelen
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteverrine op Marokkaanse wijze
35 min
Snack
Bekijk recept
Verrine van kreeft met clementines en witlof
20 min
Snack
Bekijk recept
Verrine van gerookte zalm en groene appel
20 min
Snack
Bekijk recept
Verrine van zalmmousse met witloofblaadjes
135 min
Voorgerecht
Bekijk recept