Zoek
Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
2
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel bladpeterselie, gehakt
50 g boter
800 g dikke groene asperges, geschild
8 cl droge vermout
4 gekookte rivierkreeftjes
geraspte muskaatnoot
60 cl gevogeltebouillon
30 cl vloeibare room
zout, peper van de molen
Bereiding
1
Kook de asperges 25 minuten in de bouillon waaraan de room werd toegevoegd. Verwijder de punten en hou ze warm.
2
Snij de stengels in schijfjes en doe ze opnieuw in het kookvocht met de peterselie, de muskaat, peper en zout. Mix de soep.
3
Bak het rivierkreeftenvlees 1 minuut op een matig vuur in de boter met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
4
Blus de bakbodem met de vermout en verwerk vervolgens deze bakbodem in de aspergeroomsoep. Verwarm 5 minuten op een matig vuur.
5
Verdeel de soep over diepe borden. Versier ze met rivierkreeftenvlees en aspergepunten. Presenteer deze velouté met verschillende sushi.
Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Nigiri sticky rice sushi
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept