1 Snij de zalmfilet in blokjes en maak er samen met het eiwit, de verse room, zout, cayennepeper en de witte wijn een fijne puree van.
2 Was de wortel en de courgette en snij ze met een dunschilmesje in de lengte in zeer fijne reepjes.
3 Fruit de versnipperde ui en look 3 minuten in de hete olijfolie.
4 Voeg er de reepjes courgette en wortel bij.
5 Olie de bodem en wanden van een glazen cakevorm in en bedek ze met de helft van de reepjes groente.
6 Giet er de helft van de zalmmousse in en druk lichtjes aan. Herhaal deze bewerking, maak het oppervlak mooi glad en dek de vorm af met aluminiumfolie.
7 Bak 50 minuten in een warmwaterbad in een hete oven op th. 6-7 (200°C).
8 Laat in de vorm afkoelen en zet 6 uur in de koelkast.
9 Meng alle ingrediënten van de saus en zet op een koele plaats tot aan het moment van opdienen.