Zoek
Zalmpastei en koude waterkerssoep
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bosje waterkers
0,5 citroen
fleur de sel
peper van de molen
0,5 sjalot
400 g zalmfilet
Bereiding
1
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Bewaar 4 mooie blaadjes voor de versiering.
2
Blancheer de rest van de blaadjes gedurende 5 minuten in licht gezouten kokend water. Laat vervolgens uitlekken.
3
Voeg twee lepels kookvocht toe en mix. Kruid met peper en zout.
4
Zet in de koelkast om een ijskoud mengsel te bekomen.
5
Snij de zalmfilet in grove blokjes.
6
Pers de citroen uit over de vis en breng op smaak met peper.
7
Zet ongeveer 3 minuten in de microgolfoven tot de vis gaar is.
8
Doe vervolgens in een kom en voeg de fijngehakte sjalot toe. Kruid met zout.
9
Plet het met een vork tot een pastei. 1
0
Zet in de koelkast. 1
1
Maak net voor het opdienen met de pastei een quenelle. 1
2
Lepel er een beetje koude waterkerssoep rond en versier met een blaadje waterkers.
Zalmpastei en koude waterkerssoep is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Waterkerssoep
20 min
Bekijk recept
Waterkerssoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssoep
30 min-
Bekijk recept
Romige waterkerssoep
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei met muscadet
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept