Zoek
Fricassee van calamares en schelpdieren
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 ansjovisfilets (in blik op olie)
1 eetlepel balsamicoazijn
300 g calamaresringen
2 eetlepels fruitige olijfolie
125 g gegrilde pijnboompitten
2 gegrilde rode paprika’s in blokjes
4 gesnipperde sjalotten
het vlees van 4 tomaten, in stukken
2 kleine courgettes in blokjes
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 sap van een halve citroen
500 g schelpdieren (afhankelijk van de aanvoer)
2 eetlepels sherry-azijn
4 sjalotten in fijne plakjes
zout, zwarte peper
Bereiding
1
Snij de ansjovisfilets in tweeën en meng ze met de andere ingrediënten van de salade.
2
Mix de ingrediënten voor de vinaigrette.
3
Sauteer de calamares gedurende 5 min. op een matig vuur in de olie samen met de geperste knoflook, het citroensap, peper en zout.
4
Voeg vervolgens de schelpdieren toe.
5
Laat nog 3 min. op een hoog vuur staan. Giet af. Schik op borden met behulp van ringen.
6
Bedek met een laagje brunoise en druk aan.
7
Verwijder de ringen. Besprenkel met balsamicoazijn.
8
Leg er wat salade naast en werk af met een sliert vinaigrette errond.
Fricassee van calamares en schelpdieren is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Gevulde vernisschelpen uit Suriname
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Creoolse vlees- en visfricassee
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fricassee van lamsmignonnettes met lookboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaartje met fricassee van kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen fricassee
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept