1 Pel de tomaten, snij ze in twee en verwijder de pitten.
2 Snij het vruchtvlees in blokjes en leg die opzij in een zeef.
3 Laat de sojascheuten 1 minuut blancheren in gezouten kokend water en hou ze daarna onmiddellijk onder stromend koud water.
4 Laat ze goed uitlekken.
5 Maak de slabladeren schoon en snij ze in fijne reepjes.
6 Was en droog de limoen en verwijder de schil met een fijne rasp.
7 Vang het sap op.
8 Meng de olie, de nuoc-namsaus, het limoensap en de koriander.
9 Maak de jonge uien schoon en hak ze fijn. 1
0 Meng in een slakom zorgvuldig het verkruimelde krabvlees, de in twee gesneden garnalen, de sojascheuten, de fijngehakte uien, de saus en de helft van de schil van de limoen. 1
1 Laat de rijstkoeken weken door ze te bevochtigen met lauw water. 1
2 Leg in het midden een beetje vulling, vouw de deegranden naar het midden en verbind ze met elkaar tot een beursje. 1
3 Hou alles stevig samen met een takje bieslook. 1
4 Leg de beursjes op individuele borden, versierd met reepjes sla en blokjes gepelde en ontpitte tomaat.
Beursjes van zeelekkers is een recept van Delhaize