Zoek
Boerensalade met feta
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 koffielepels alcoholazijn
300 g feta
1 groene paprika
2 groene piments
1 grote zoete ui
1 hart van een Romeinse sla
100 g Kalamata-olijven (zwart)
1 kleine andijvie
1 teentje knoflook
1 komkommer
1 krulsla
8 eetlepels olijfolie
1 rode ui
1 bakje rucola
1 bosje verse dille
4 takjes verse oregano
2 vlezige tomaten
zout, versgemalen zwarte peper
Bereiding
1
Maak de slablaadjes schoon, spoel ze af en droog ze. Knip de grootste bladeren fijn.
2
Pel de uien en snij ze in heel fijne schijfjes, maak dan de ringen los van elkaar.
3
Spoel de tomaten en de komkommer en snij ze in schijfjes.
4
Hak de takjes dille en oregano fijn.
5
Snij het stuk feta in blokjes.
6
Snij het piment en de paprika in fijne schijfjes. Verwijder de zaden en de draden.
7
Hak de look fijn.
8
Schik de sla op een dienschotel. Bedek ze met rondjes ajuin en vervolgens met tomaten en komkommer.
9
Bestrooi ze met olijven, look, schijfjes piment, blokjes feta, vervolgens met dille en oregano. 1
0
Doe er een beetje zout en veel peper op, giet er olie en azijn over. 1
1
Dien de salade fris maar niet ijsgekoeld op: zo komen alle aroma’s tot hun recht.
Boerensalade met feta is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Balansdag lunch Griekse boerensalade met feta
- 10 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met tomaat
15 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept