Zoek
Flan met olijven en citroen
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bosje bladpeterselie
bakboter
1 citroen
15 cl dikke room
6 eieren
75 g ontpitte groene olijven
peper: grof gemalen van de molen
100 g tomatensaus
Bereiding
1
Strijk een ovenschotel rijkelijk in met boter.
2
Laat de olijven uitlekken en snij ze in schijfjes.
3
Klop de eieren tot een omelet en voeg er dan de olijven, de room en de tomatensaus aan toe.
4
Doe er vrij veel peper op.
5
Giet de bereiding in de schotel.
6
Zet hem in een grotere schotel en vul de laatste tot 1/2 met warm water.
7
Bak het gerecht 20 min. au bain marie en in een warme oven, op th. 6-7 (200° C).
8
Spoel de citroen en snij hem in heel fijne schijfjes.
9
Neem de schotel uit de oven, versier hem met de citroenschijfjes en daarna met takjes peterselie. 1
0
Dien het warm of lauw op.
Flan met olijven en citroen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Schnitzel, citroen en courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergeflan met gerookte zalm
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Flan van peer
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tarta Impossible
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Griekse preiflan met witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept