2 Breng gezouten water in een kookpot aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer de grote roosjes en snij de stelen wat korter. Leg de bloemkool in kokend water en reken 4 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af en schrik in een grote kom met koud water.
3 Los ondertussen het verkruimelde bouillonblokje op in 10 cl warm water. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat volledig oplossen. Giet in een kom.
4 Voeg de mayonaise toe, meng, doe er de garnalen bij, 2 eetlepels peterselie, de in plakjes gesneden augurken, de grof gehakte eieren en de ontpitte en in blokjes gesneden tomaat. Meng goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
5 Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Leg de roosjes, met de steel naar de binnenkant, tegen de wand van een kleine kom met ronde bodem. Vul het midden op met de garnalenvulling, terwijl je goed aandrukt. Dek af met vershoudfolie en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
6 Ontvorm op een bord, bestrooi met fijngehakte peterselie en dien koel op.
Bloemkool gevuld met grijze garnalen is een recept van Delhaize