Zoek
Bladerdeeg met spinazie en ricotta
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g bladspinazie (diepvries)
4 eieren
1 snuifje geraspte muskaatnoot
1 teentje knoflook
5 cl olie
350 g bladerdeeg (diepvries)
200 g ricotta
4 blaadjes verse salie
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op stand 7-8 (230°C).
2
Kook de spinazie.
3
Laat grondig uitlekken, wring uit en hak fijn.
4
Vet een rechthoekige vorm in en leg er het bladerdeeg in.
5
Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en laat 15 minuten voorbakken in een warme oven.
6
Laat regelmatig afkoelen.
7
Klop de eierdooiers met zout, peper, nootmuskaat.
8
Voeg ook de spinazie, look en ricotta toe.
9
Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout en meng het onder de bereiding. 1
0
Verdeel dit mengel over de voorgebakken bodem en laat de taart nog 20 minuten op stand 6-7 (200°C) in de oven staan. 1
1
Dien warm op.
Bladerdeeg met spinazie en ricotta is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept