Zoek
Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0,5 citroen
1 ei
3 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
2 grote appels (Golden of Jonagold)
Luikse siroop (ong. 3 eetlepels)
1 pak van 6 vierkante bladerdeeglapjes (Croustipâte)
peper
slaatje als bijgerecht
Bereiding
1
Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C.
2
Leg de deeglapjes, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat.
3
Bestrijk met Luikse siroop, maar laat de randen vrij.
4
Pers het sap uit de halve citroen en doe het in een schotel.
5
Schil de appels en snij in blokjes; meng onder het citroensap.
6
Verdeel de blokjes over de deeglapjes.
7
Snij de kaasjes horizontaal in twee en leg ze met de snijkant naar onder op de appels.
8
Kruid met een beetje peper.
9
Klop het ei los met een vork en strijk er de randen van de taartjes mee in (met een borsteltje). 1
0
Bak goudbruin in 15 à 20 min. in de oven. 1
1
Vraag aan een volwassene om je te helpen om de taartjes in de oven te schuiven en ze er uit te halen wanneer ze gebakken zijn. 1
2
Eet de taartjes warm met een slaatje.
Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met geitenkaas en tomaat
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met grijze garnalen en courgette
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met zeetong
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept