1 Spoel zorgvuldig de spinazie en de prei. Gebruik een couscouspan om de spinazie te blancheren. De blaadjes zorgvuldig verdelen over de grillplaat en lichtjes zouten. Gedurende 1 min. gaar stomen. Onmiddellijk erna afkoelen met koud water, want de blaadjes moeten mooi groen blijven.
2 Open voorzichtig de oesters, maak ze los van hun schelp en bewaar ze in hun eigen nat. De schelpen goed wassen en spoelen. Na het spoelen, op een bakplaat leggen met wat zout.
3 Snijd de prei in dobbelsteentjes en bak ze in een pan met wat boter. Daarna kruiden met peper en zout. Let er op dat ze mooi wit blijven.
4 Verpak de oesters in de geblancheerde spinaziebladen. Leg in elke schelp eerst wat prei en dan een verpakte oester. Even laten rusten.
5 Laat de room tot de helft inkoken in een pan. Kruid lichtjes, voeg de melk en enkele druppels hazelnootolie toe en laat vervolgens zachtjes koken.
6 Kruid de oesters met peper uit de molen en zet ze daarna enkele ogenblikken in de oven.
7 Mix de saus om een mooie mousse te verkrijgen.
8 Haal de oesters uit de oven en overgiet ze met de mousse. Onmiddelllijk opdienen.
Oléron oesters met preifondue is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gepaneerde roodbaarsfilets met wasabi, sesam en preifondue