Gevulde koolbladeren (Golabki)

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst en hou die apart.
  • 2 Breng licht gezouten water aan de kook. Dompel daarin per keer 1 à 2 stukken kool en blancheer ze totdat de bladeren soepel beginnen te worden. Laat uitlekken en afkoelen.
  • 3 Maak de bladeren los zonder ze te scheuren. Druk met een stamper de centrale bladnerf plat. Zet apart.
  • 4 Meng in een kom de rijst met het vlees, de ui, het ei, zout, peper en laurierpoeder.
  • 5 Leg op elk koolblad 1 eetlepel vulling. Vouw de evenwijdige buitenste randen naar binnen en rol de blaadjes stevig op. Druk met de vingers de uiteinden naar binnen.
  • 6 Schik de rolletjes in een bakpan. Bedek de rolletjes tot de helft met water. Sluit de pan af met een deksel. Laat op een zacht vuur 40 à 45 minuten pruttelen.

Gevulde koolbladeren (Golabki) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Golabki (koolrolletjes)
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Golabki
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes Met Gehakt En Rijst (Golabki)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept