1 Pers het sap uit de citroenen, je hebt minstens 25 cl nodig.
2 Snij de zalm in kleine sneetjes van 5 mm dikte.
3 Giet een beetje citroensap in een schotel met platte bodem. Leg er een eerste laag zalmplakjes in (laat er wat ruimte tussen). Kruid met zout, voeg citroensap toe en herhaal alles zo vaak als nodig. Voeg citroensap toe zodat de vis helemaal bedekt is. Dek af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast. Het citroensap en het zout zullen de zalm "koken".
4 Snij de knoflookteentjes in dunne schijfjes en hak de peterselieblaadjes fijn.
5 Giet de vis voorzichtig af en gooi het marinadesap weg. Giet een beetje olijfolie in een schotel en leg er een laag zalm op. Bestrooi met look en peterselie, voeg een beetje olie toe en herhaal alles tot alle ingrediënten op zijn. Dek af en zet 12 uur in de koelkast.
6 Serveer als tapa, met brood. Giet niet teveel af, want de olie is ongelooflijk lekker!
Gemarineerde rauwe zalm met citroen en olijfolie is een recept van Delhaize