Gekoelde tomatenvelouté

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • 2 Snij de tomaten in stukken en doe ze in een smal recipiënt. Voeg de fijngesneden sjalot en de olie toe en mix tot een vloeibaar mengsel.
  • 3 Plaats een puntzeef of een fijne zeef op een kom, giet er de soep in en laat doorlekken. Druk met een grote lepel op de tomatenmoes zodat er zoveel mogelijk vloeistof doorsijpelt. Voeg de potjes yoghurt toe, peper en zout, meng goed en laat minstens 1 uur in de koelkast staan.
  • 4 Dien koel op bestrooid met fijngehakte basilicumblaadjes.

Gekoelde tomatenvelouté is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatenveloute
0 min
Bekijk recept
Tomatenvelouté
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lekker feestmenu met o.a. gewokte runderreepjes
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde komkommersoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept