Kaapse salade met watermeloen

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes (probeer om zoveel mogelijk pitjes te verwijderen, het eten zal dan leuker zijn). Doe de blokjes in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • 2 Ondertussen giet je het citroensap in een slakom. Kruid bij met peper en zout en doe er de olijfolie bij. Meng met de garde.
  • 3 Doe de basilicumblaadjes in een kopje en knip er meermaals in met de schaar. Dit is een eenvoudige manier om basilicum fijn te snijden. Doe de basilicumsliertjes bij in de kom.
  • 4 Snij de fetakaas in kleine blokjes en de olijven in schijfjes. Schep ze in de kom, doe er de blokjes watermeloen bij en meng goed. Dek af met vershoudfolie en zet de kom 30 min. in de koelkast.
  • 5 Dien de salade koel op als voorgerecht (in schaaltjes) of bij een buffet (in een kom).

Kaapse salade met watermeloen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Papillotte van Kaapse heekfilet
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Heek met bietjes en peterseliekruim
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaapse bonbons
10 min Snack
Bekijk recept