Kalkoentaart met hanenkammen en eekhoorntjesbrood

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
  • 2 Maak de champignons schoon.
  • 3 Bak de champignons afzonderlijk 3 minuten op fel vuur in 2 eetlepels hete olie en zorg ervoor dat ze vast blijven. Doe zout en peper bij.
  • 4 Pel de sjalotten, de ui en de wortel en hak ze fijn.
  • 5 Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in een grote bakpan gedurende 5 minuten op matig vuur goudbruin in de helft van de hete boter. Leg ze apart.
  • 6 Fruit vervolgens en nog steeds op matig vuur de gehakte ui, sjalotten en wortel 5 minuten in de rest van de hete boter.
  • 7 Voeg daarbij de blokjes kalkoen, de gevogeltefond, de witte wijn en een mespuntje nootmuskaat.
  • 8 Dek af en laat 20 minuten sudderen op matig vuur.
  • 9 Voeg na de kooktijd de champignons, de peterselie en de met zout en peper tot omelet geklopte eieren toe. 1
  • 0 Beboter een taartvorm met hoge rand en leg op de bodem en de randen een vel deeg. 1
  • 1 Giet de vulling in de vorm en spreid ze gelijkmatig uit. Leg er vervolgens het tweede deegvel op. 1
  • 2 Knijp de randen zorgvuldig samen om ze te verbinden. 1
  • 3 Maak een rond putje in het midden en hou het op zijn plaats met een kartonnen buisje gehuld in aluminiumfolie. 1
  • 4 Maak met de tanden van een vork of de punt van een mes tekeningen op het deegoppervlak en smeer het daarna, ook de randen, in met de geklopte eierdooier. 1
  • 5 Zet 45 minuten in de oven en dien onmiddellijk op.

Kalkoentaart met hanenkammen en eekhoorntjesbrood is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept