3 Bak de champignons afzonderlijk 3 minuten op fel vuur in 2 eetlepels hete olie en zorg ervoor dat ze vast blijven. Doe zout en peper bij.
4 Pel de sjalotten, de ui en de wortel en hak ze fijn.
5 Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in een grote bakpan gedurende 5 minuten op matig vuur goudbruin in de helft van de hete boter. Leg ze apart.
6 Fruit vervolgens en nog steeds op matig vuur de gehakte ui, sjalotten en wortel 5 minuten in de rest van de hete boter.
7 Voeg daarbij de blokjes kalkoen, de gevogeltefond, de witte wijn en een mespuntje nootmuskaat.
8 Dek af en laat 20 minuten sudderen op matig vuur.
9 Voeg na de kooktijd de champignons, de peterselie en de met zout en peper tot omelet geklopte eieren toe. 1
0 Beboter een taartvorm met hoge rand en leg op de bodem en de randen een vel deeg. 1
1 Giet de vulling in de vorm en spreid ze gelijkmatig uit. Leg er vervolgens het tweede deegvel op. 1
2 Knijp de randen zorgvuldig samen om ze te verbinden. 1
3 Maak een rond putje in het midden en hou het op zijn plaats met een kartonnen buisje gehuld in aluminiumfolie. 1
4 Maak met de tanden van een vork of de punt van een mes tekeningen op het deegoppervlak en smeer het daarna, ook de randen, in met de geklopte eierdooier. 1
5 Zet 45 minuten in de oven en dien onmiddellijk op.
Kalkoentaart met hanenkammen en eekhoorntjesbrood is een recept van Delhaize