Koude tomatensoufflé

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdoe de broodsneetjes van hun korst. Snij het tomatenvlees in blokjes. Hak de ui en de fijne kruiden fijn. Laat de gelatine weken in een kom koud water.
  • 2 Vermaal het brood met de keukenrobot. Smelt de boter, voeg het broodkruim en de emmentaler toe.
  • 3 Laat op laag vuur verder koken tot de kaas gesmolten is. Laat afkoelen en bestrijk de bodem en de wanden van een vorm met losse bodem. Zet de vorm gedurende 15 minuten op een koele plaats.
  • 4 Scheid de dooiers van het eiwit. Klop het eiwit stijf en voeg een snuifje zout toe.
  • 5 Wring de gelatine uit en los op in een eetlepel water op een laag vuur. Klop de dooiers met de kwark, de yoghurt, de fijne kruiden, de blokjes tomaat, de gehakte ui en de gelatine. Voeg zout en peper toe.
  • 6 Voeg aan dit mengsel het stijfgeklopte eiwit toe en giet de bereiding in de vorm. Laat drie uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Ontvorm op een gekoeld dienbord. Versier met schijfjes tomaat en basilicumblaadjes.

Koude tomatensoufflé is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Dubbele pompoenkoekjes
15 min Gebak
Bekijk recept