1 Maak de witte preistengels schoon. Snij ze in de lengte door en daarna in fijne reepjes. Gooi ze in een kookpan met 2 eetlepels olie. Zet er een deksel op en laat ze 15 min. zweten op een zacht vuur.
2 Maak ondertussen de oesterzwammen schoon, braad ze 3 min. in 1 eetlepel olijfolie. Laat ze uitlekken en droog ze af met keukenpapier.
3 Breng de bouillon en de tomatencoulis aan de kook, zet het vuur lager en laat voor de helft inkoken.
4 Voeg de room, saffraan, zout en peper toe. Meng en laat 3 min. koken op laag vuur, zodat de saus dik wordt.
5 Verdeel de prei, de oesterzwammen en de scampi over vier kleine bordjes.
6 Overgiet de garnituur met saus, bestrooi met geraspte kaas en laat 2 tot 3 min. gratineren onder de grill. Dien heel warm op.
Gegratineerde groenten met scampi is een recept van Delhaize