Gevulde tomaten met tomaat en olijven

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het hoedje van de tomaten. Hol ze met een koffielepel uit en laat een wand van 1/2 cm over. Laat het vruchtvlees 30 minuten uitlekken in een fijn vergiet. Plet het.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  • 3 Olie een gratineerschotel in. Laat het paneermeel en de pijnboompitten lichtjes bruinen in een antikleefpan. Voeg de geperste look toe en vervolgens de olijven, de geplette tomaten, de oregano, de peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Roer om.
  • 4 Laat 1 minuut sudderen en verwerk er vervolgens, onder voortdurend mengen, de olie en de eierdooier in. Roer totdat de bereiding homogeen is.
  • 5 Verdeel de vulling over de tomaten, zet hun hoedje erop en smeer ze met een penseel in met olie. Leg ze in de schotel en zet 15 minuten in de hete oven. Schik de tomaten op de met rucola belegde borden en dien op.

Gevulde tomaten met tomaat en olijven is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept