Gestoofde sint-jakobsschelpen

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem een diepe kookpan en verwarm de fruitsap tot je ongeveer 3/4 overhoudt. Verwarm de boter op een hoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg het citroensap en fruitsap toe en hou alles warm.
  • 2 Maak de mango schoon en snij het in billetjes. Laat de mango zachtjes stoven in de dikke fond van 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel balsamicoazijn en een snuifje zout en peper.
  • 3 Bak de sint-jakobsschelpen in 2 eetlepels olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn. Let wel op dat ze niet te veel karameliseren.
  • 4 Gooi de spinazie samen met 20 g boter in een warme sauteerpan. Laat enkele seconden garen. Laat het dan uitdruppen en druk zachtjes op de spinazie tot het overtollige vocht eruit is. Hou alles warm.
  • 5 Op de warme borden plaats je een bedje van spinazie in het midden. Daar rond leg je de lauwe mangobilletjes. De sint-jakobsschelpen leg je bovenop het bedje van spinazie. De boter met citrusvruchtensmaak giet je met mate over de mangobilletjes tot ze mooi blinken.

Gestoofde sint-jakobsschelpen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept