1 Neem een diepe kookpan en verwarm de fruitsap tot je ongeveer 3/4 overhoudt. Verwarm de boter op een hoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg het citroensap en fruitsap toe en hou alles warm.
2 Maak de mango schoon en snij het in billetjes. Laat de mango zachtjes stoven in de dikke fond van 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel balsamicoazijn en een snuifje zout en peper.
3 Bak de sint-jakobsschelpen in 2 eetlepels olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn. Let wel op dat ze niet te veel karameliseren.
4 Gooi de spinazie samen met 20 g boter in een warme sauteerpan. Laat enkele seconden garen. Laat het dan uitdruppen en druk zachtjes op de spinazie tot het overtollige vocht eruit is. Hou alles warm.
5 Op de warme borden plaats je een bedje van spinazie in het midden. Daar rond leg je de lauwe mangobilletjes. De sint-jakobsschelpen leg je bovenop het bedje van spinazie. De boter met citrusvruchtensmaak giet je met mate over de mangobilletjes tot ze mooi blinken.
Gestoofde sint-jakobsschelpen is een recept van Delhaize