1 Hak de pinda's in grote stukken. Maak de uien schoon en snij ze fijn. Rooster de pinda's in een kookpan met dikke bodem in ongeveer 3 seconden goudbruin in de hete olie. Voeg de kokosnoot en kokosmelk, het water, de kerrie en de fijngesneden uien toe. Meng en breng alles aan de kook.
2 Laat 2 minuten sudderen op een zacht vuurtje, voeg vervolgens de komijn, de kardemon en de kurkuma toe en breng opnieuw aan de kook.
3 Was de rijst, laat hem uitlekken en giet hem in de kookpan. Meng en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
4 Dek af en laat nog 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Controleer de kookgraad van de rijst: hij moet al het vocht hebben opgenomen en een beetje vast blijven.
5 Verdeel de bereiding over individuele kommen. Versier met koriander en dien onmiddellijk op.
Geparfumeerde rijst met noten is een recept van Delhaize