Geparfumeerde rijst met noten

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de pinda's in grote stukken. Maak de uien schoon en snij ze fijn. Rooster de pinda's in een kookpan met dikke bodem in ongeveer 3 seconden goudbruin in de hete olie. Voeg de kokosnoot en kokosmelk, het water, de kerrie en de fijngesneden uien toe. Meng en breng alles aan de kook.
  • 2 Laat 2 minuten sudderen op een zacht vuurtje, voeg vervolgens de komijn, de kardemon en de kurkuma toe en breng opnieuw aan de kook.
  • 3 Was de rijst, laat hem uitlekken en giet hem in de kookpan. Meng en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  • 4 Dek af en laat nog 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Controleer de kookgraad van de rijst: hij moet al het vocht hebben opgenomen en een beetje vast blijven.
  • 5 Verdeel de bereiding over individuele kommen. Versier met koriander en dien onmiddellijk op.

Geparfumeerde rijst met noten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi goreng
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeeduivel met sinaasappelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept