1 Meng het halve bosje fijngeknipte dille in een diepe schotel met de wodka, de tabasco, het fijne zout en de zwarte peper.
2 Leg er het zalmhaasje in. Dek de schotel af met plastic vershoudfolie en laat het zalmhaasje 3 uur koel marineren, waarbij je het meermaals omdraait.
3 Meng de zure room met de mierikswortel, de sjalotten, ½ van de roze peper bolletjes en een mespuntje zout. Zet in de koelkast. Laat het zalmhaasje op het ogenblik van het opdienen uitlekken en snij het in schijven van 0,5 cm.
4 Spoel de appelen af, verwijder het klokhuis en snij ze in heel fijne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap. Schik de appelschijfjes op de ijsgekoelde borden en vervolgens de plakjes zalm. Garneer het geheel met mierikswortelroom. Versier met takjes dille en bieslook, resterende roze peper bolletjes, citroenschijfjes en krullen grana padano.
Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze is een recept van Delhaize