1 Was de tomaten, verwijder de steeltjes en hak ze in grote stukken. Fruit ze gedurende 15 minuten op een matig vuur in de warme olie.
2 Voeg zout, peper, het geperste look en de witte wijn toe. Laat 15 minuten op een zacht vuur koken.
3 Mix het geheel tot een fijne puree en haal deze door een puntzeef. Verwarm gedurende 5 minuten op een matig vuur.
4 Blijf kloppen en voeg 50 g koude boter in stukjes toe, haal van het vuur en voeg de gesneden basilicum toe. Dek af.
5 Bestrijk met een penseel alle zijden van de sint-jakobsnoten met olijfolie waaraan u zout en peper hebt toegevoegd. Laat deze 2 à 3 minuten kleuren in een goed verwarmde antikleefpan.
6 Kook de pasta in kokend zout water. Giet af en giet daarna in een slaschaal en voeg hieraan de resterende boter, zout en peper toe.
7 Meng alles en schik kleine hoopjes pasta in twee warme borden. Schik 3 noten op elk bord en giet hierrond de saus. Versier met basilicumblaadjes en dien op.
Gegrilde sint-jakobsnoten met tomatensaus is een recept van Delhaize