Gegrilde sint-jakobsnoten met tomatensaus

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de tomaten, verwijder de steeltjes en hak ze in grote stukken. Fruit ze gedurende 15 minuten op een matig vuur in de warme olie.
  • 2 Voeg zout, peper, het geperste look en de witte wijn toe. Laat 15 minuten op een zacht vuur koken.
  • 3 Mix het geheel tot een fijne puree en haal deze door een puntzeef. Verwarm gedurende 5 minuten op een matig vuur.
  • 4 Blijf kloppen en voeg 50 g koude boter in stukjes toe, haal van het vuur en voeg de gesneden basilicum toe. Dek af.
  • 5 Bestrijk met een penseel alle zijden van de sint-jakobsnoten met olijfolie waaraan u zout en peper hebt toegevoegd. Laat deze 2 à 3 minuten kleuren in een goed verwarmde antikleefpan.
  • 6 Kook de pasta in kokend zout water. Giet af en giet daarna in een slaschaal en voeg hieraan de resterende boter, zout en peper toe.
  • 7 Meng alles en schik kleine hoopjes pasta in twee warme borden. Schik 3 noten op elk bord en giet hierrond de saus. Versier met basilicumblaadjes en dien op.

Gegrilde sint-jakobsnoten met tomatensaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept