1 Snij van de bolle kant van de tomaten een kapje af, hol ze uit met een grapefruitlepeltje en bestrooi ze met peper en zout. Bewaar het vruchtvlees en zet de tomaten omgekeerd weg.
2 Groentevulling: laat de groentemacedoine uitlekken, schep dit met mayonaise om.
3 Zalmvulling: snij de zalmsnippers heel fijn, roer ze met de Hüttenkäse om, voeg de dille toe.
4 Fetavulling: snij de feta en de geschilde komkommer in piepkleine blokjes, hak de olijven fijn en voeg dit alles met 2 eetlepels tomatenvruchtvlees toe. Roer de olie door het fetamengsel en pers de knoflook erboven uit, breng het geheel op smaak met zout en peper.
5 Vul steeds 4 tomaatjes met een van de mengsels. Verdeel de tomaatjes over de borden. Leg er een paar takjes waterkers of wat gehakte tuinkers omheen. Lekker met warme pitabroodjes.