1 Kook de eieren gedurende 9 min. in kokend water. Pel de eieren. Verwijder de dooiers en plet ze met een vork.
2 Hak met de keukenrobot 2 sneden zalm fijn en snij de twee andere sneden in dikke repen.
3 Pers een halve citroen.
4 Meng zorgvuldig de eierdooiers, de fijngehakte zalm, de room, het citroensap, enkele druppels Tabasco en een mespuntje zout: de bereiding moet glad en homogeen zijn.
5 Vul het wit van de eieren met de bereiding.
6 Was het stuk komkommer en snij het in fijne schijfjes.
7 Bedek daarna de bodem van een vooraf ijsgekoelde dienschotel.
8 Leg daarop de gevulde eieren en versier ze met de zalmeitjes en de in hoorntjes gerolde zalmrepen.
9 Versier de schotel met fijngehakte dille en dien goed koel op met geroosterd broodkruim.
Gevulde eieren met zalm is een recept van Delhaize