2 Snij de hoedjes van elke tomaat. Hol ze uit, maar let erop het vel niet te doorboren. Bestrooi de tomaten met zout en leg ze omgekeerd op een bakplaat.
3 Hak de uien fijn. Bak de gehakte uien in twee eetlepels olie. Wanneer de uien glazig zijn, voegt u het vruchtvlees van de tomaten, de rijst, de rozijnen, de suiker, de kaneel en de marjolein toe.
4 Meng en laat 5 minuten op een zacht vuur bakken. Neem van het vuur en voeg de peterselie, zout, peper en de rest van de olijfolie toe.
5 Vul de tomaten met dit mengsel en druk de bereiding lichtjes aan. Plaats opnieuw het hoedje op elke tomaat en bestrijk deze met olijfolie.
6 Bestrijk een ovenschotel met olie en schik hierin de tomaten. Laat 30 minuten in een hete oven bakken en dien onmiddellijk op.
Gevulde tomaten op Byzantijnse wijze is een recept van Delhaize