Mosselen met poulettesaus

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet 4 schaaltjes in de oven om op te warmen.
  • 2 Spoel de mosselen grondig en doe ze in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe en de fijngesnipperde sjalot. Dek de pot af en laat de mosselen 4 min op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat de mosselen in de pot. Dek af.
  • 3 Laat de boter met het geperste knoflookteentje smelten in een steelpan. Bestrooi met bloem, meng 1 min. Giet het kookvocht door een zeer fijne zeef en voeg het geleidelijk aan en al roerend bij het botermengsel. Doe er het citroensap en de room bij: breng aan de kook op middelhoog vuur en roer regelmatig. Neem van het vuur, voeg de eierdooiers toe en roer krachtig. Breng op smaak.
  • 4 Verwijder de bovenste schelphelft van de mosselen. Verdeel de mosselen over de schaaltjes, overgiet met de saus, bestrooi met de bieslook en serveer meteen met brood.

Mosselen met poulettesaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept