1 Doe de couscous, het zout en de kurkuma in een slakom. Overgiet met een tas (18 cl) kokend water. Laat wellen.
2 Ondertussen: snij de kerstomaten in twee, hak de kruiden en snipper de lente-uitjes (het witte + 2/3 van het groene deel) fijn.
3 Giet de olijfolie en het sap van 1 citroen op de couscous en roer met een vork de korrels los. Voeg de garnalen toe, de uitgelekte tonijn (een beetje verkruimeld), de uitjes, de tomaten en de kruiden.
4 Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees in kleine stukken op een bord. Doe het vrijgekomen sap en de stukken bij de taboulé, meng goed en proef van je bereiding. Naar eigen smaak kan je nog wat citroensap en/of zout toevoegen.
5 Dek de kom af en zet 2 uur in de koelkast.
6 Dien de taboulé koel op als voor- of hoofdgerecht. Neem de taboulé mee in een koelbox wanneer je gaat picknicken, want deze couscoussalade houdt niet van de warmte!
Taboulé van de kapitein is een recept van Delhaize