1 Snij de pompoen in kleine blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 7 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat rusten.
2 Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetlepel olie op een zacht vuur. Bestrooi na 5 min. met de fijngesneden salie en een mespuntje nootmuskaat. Laat nog verder gaarkoken.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Meng de ricotta, de eieren en de Parmezaanse kaas met de garde. Breng op smaak met peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
4 Meng de uitgelekte pompoenblokjes met de ui en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Bak 15 min. in de oven. Verdeel dan de in stukjes gescheurde ham over de taart en bak nog 15 min. extra.
5 Serveer warm, als voor- of hoofdgerecht, met een rucolaslaatje.
Quiche met pompoen en knapperige ham is een recept van Delhaize