Quiche met pompoen en knapperige ham

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de pompoen in kleine blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 7 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat rusten.
  • 2 Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetlepel olie op een zacht vuur. Bestrooi na 5 min. met de fijngesneden salie en een mespuntje nootmuskaat. Laat nog verder gaarkoken.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Meng de ricotta, de eieren en de Parmezaanse kaas met de garde. Breng op smaak met peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
  • 4 Meng de uitgelekte pompoenblokjes met de ui en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Bak 15 min. in de oven. Verdeel dan de in stukjes gescheurde ham over de taart en bak nog 15 min. extra.
  • 5 Serveer warm, als voor- of hoofdgerecht, met een rucolaslaatje.

Quiche met pompoen en knapperige ham is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept