Pastasalade à la niçoise

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta en de sperziebonen beetgaar in dezelfde kookpot. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • 2 Doe de tonijn en de olie uit het grote blik in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn uit het kleine blik en het citroensap toe. Verkruimel de vis in grote stukken en meng.
  • 3 Ontpit de tomaten en snij ze in grote blokjes. Hak de helft van de ansjovisfilets. Doe de tomaten en de ansjovisfilets bij in de kom samen met de kappers, de olijvenschijfjes en de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
  • 4 Voeg ook de pasta en de sperziebonen toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast vooraleer te serveren.
  • 5 Werk af met de in kwartjes gesneden hardgekookte eieren, het basilicum en de rest van de ansjovisfilets. Serveer koel.

Pastasalade à la niçoise is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijnkroon à la niçoise
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Nicoise
0 min
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept