Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto

2
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de fijngehakte sjalot 2 minuten in een pan met 20 g warme boter. Voeg de schoongemaakte kippenlevers toe en bak 5 minuten op een heet vuur. Doe de speculaaskruiden en porto erbij. Breng op smaak met zout en laat nog 3 minuten stoven. Haal van het vuur.
  • 2 Mix de kippenlevers met het bakvocht en de overige boter. Verdeel de mousse over glaasjes en laat 1 uur afkoelen in de ijskast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C en haal de bakplaat eruit. Snij het kruimeldeeg in de vorm van boombladeren en laat ze op hun bakpapier liggen. Prik er een paar keer in en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met fleur de sel. Schuif ze met het bakpapier op de bakplaat en bak 10 minuten.
  • 4 Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de levermousse. Serveer met de bladcrackers. Versier eventueel nog met een blad rood witlof.

Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Empanada's
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept