1 Bereid de marinade. Snij de rode peper in twee. Haal de zaadjes eruit en snij hem in plakjes. Leg hem in een slakom. Voeg het limoensap, de zeste en het pompelmoessap toe. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de fijngehakte korianderstengels toe. Meng alles goed door elkaar.
2 Snij de zalm in sneden van 1 tot 2 cm dikte en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 30 min. rusten. De marinade zal de vis lichtjes gaar doen worden.
3 Door middel van een dunschiller dunne reepjes asperge snijden. Leg ze in een slakom en voeg er de plakjes venkel bij.
4 Giet de olijfolie met citroen en de witte balsamicoazijn in een kommetje. Voeg twee snuifjes zout toe, geef nog een draai van de pepermolen en meng alles goed door elkaar. Giet deze vinaigrette op de asperges en meng voorzichtig.
5 Dresseer de stukjes zalm op een bord. Leg er wat asperges en venkel op en geniet.
Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges is een recept van Delhaize