1 Verkruimel de crackers en doe ze samen met de in grote stukken gesneden vijgen, de pecannoten en de sesamzaadjes in een mixer. Mix tot je een deeg krijgt.
2 Bedek een bakvorm met losse bodem met bakpapier en bestrijk de bodem met het deeg. Druk er goed op. Zet de bakvorm in de koelkast.
3 Doe de Chevridou-kazen in een slakom
4 Warm de room op en strooi het agaragarpoeder in een steelpan. Laat 2 min koken en roer goed. Giet deze mengeling op de Chevridou-kazen, bestrooi royaal met peper en roer goed. Giet alles in de bakvorm. Maak de bovenkant glad en laat 3 u rusten in de koelkast.
5 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Doe de tomaten in een ovenschotel en laat 10 min bakken. Maak een vinaigrette met olijfolie, azijn, zout, peper en het maanzaad. Haal de tomaten uit de oven, giet er de vinaigrette over en laat gedurende 1 u marineren. Roer af en toe.
6 Verdeel de tomaten over de cheesecake en dien op.
Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomaten is een recept van Delhaize