Courgettehapjes

4
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit 1 fijngesnipperde ui 5 min. in 2 EL olijfolie.
  • 2 Voeg dan 1 kg courgetteschijfjes, 1 geperst teentje knoflook, peper en zout toe.
  • 3 Roer en laat 10 min. bakken mét het deksel op de pan en 10 min. zonder deksel.
  • 4 In een kom klop je een ei door 1 EL gezeefd maïszetmeel tot een glad mengsel.
  • 5 Voeg dan één voor één 4 eieren, 4 EL fijngehakte bladpeterselie, peper, zout en muskaatnoot toe.
  • 6 Roer alles onder de courgettes en giet in een ingevette cakevorm (28 cm lang).
  • 7 Laat 30 min. bakken in een hete oven op stand 6-7 (200° C).
  • 8 Laat afkoelen, haal uit de vorm en snij in blokjes.
  • 9 Vouw een reep rauwe ham (parmaham, San Daniele enz.) tot een harmonica en prik die met een tandenstoker op elk blokje.

Courgettehapjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pimentón-courgettehapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige Courgettehapjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Vleesfondue
30-60 min -
Bekijk recept

Pimentón-courgettehapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige Courgettehapjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Vleesfondue
30-60 min -
Bekijk recept