Zoek
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
4
20 min
Delhaize
Snack
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 bruine champignons
fleur de sel
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
peper van de molen
2 takjes verse munt
36 voorgekookte Bourgondische wijngaardslakken
Bereiding
1
Was de munt, haal de blaadjes van de takjes en hak fijn.
2
Was de champignons en verwijder de restjes aarde. Verwijder de steeltjes, zodat enkel de hoedjes overblijven.
3
Schil de knoflook en snij doormidden.
4
Verhit de olijfolie in een pan en laat er de munt en de look zachtjes in gaar stoven.
5
Voeg vervolgens de wijngaardslakken toe en breng op smaak met peper en zout.
6
Bak ze op middelhoog vuur.
7
Roer alles door elkaar, zodat de slakken doordrenkt worden met de munt.
8
Leg de champignonhoedjes in een schotel en zet één minuut in de microgolf.
9
Rijg 3 wijngaardslakken aan een tandenstoker en prik die in een champignonhoedje. 1
0
Dien warm op bij het aperitief.
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
35 min
Bekijk recept
Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
wijngaardslakken met kruidenboter
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Wijngaardslakken
20-30 min -
Bekijk recept
Feestelijke aperitiefhapjes
75 min
Bekijk recept
Aperitiefhapjes met worstjes
30 min
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Aperitiefhapjes
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Aperitiefhapjes Daddy Mojo
0-10 min -
Bekijk recept