1 Pel de garnalen en bewaar de koppen en pantsers. Hak de sjalot fijn en bak ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de koppen en pantsers in de pan en bak nog 5 min. Roer af en toe. Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Voeg 30 cl heet water, het kruidentuiltje, peper en zout toe en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
2 Snij de bovenkant voorzichtig van de eieren en maak ze leeg in een schaal. Klop één eiwit stijf met een snufje peper en zout. Vorm 6 kleine quenelles, leg ze op een bord en gaar ze 2 min. in de microgolfoven op 160°C. Was en droog de eierschalen.
3 Klop de overige eieren los met peper voor een omelet. Giet 20 cl. garnalenbouillon in een grote antiaanbakpan. Giet het eiermengsel in de pan als de bouillon warm is. Roer voortdurend tot de eieren een romige consistentie krijgen en haal ze van het vuur. Voeg de room en de gepelde garnalen toe. Meng voorzichtig.
4 Verdeel de garnalenbereiding in de eierschalen. Versier met een eiwitquenelle, foreleitjes en een blaadje platte peterselie.
Eieren met grijze garnalen is een recept van Delhaize