1 Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en neem er de bakplaat uit.
2 Open de oesters, verwijder het vlees en giet met het gezeefde vocht in een steelpan. Was de schelpen en zet op de ovenplaat. Zet apart.
3 Voeg de champagne bij de oesters in de steelpan en breng op matig vuur aan de kook. Laat 1 min. zacht sudderen en haal van het vuur. Laat de oesters uitlekken. Laat het kookvocht , op hoog vuur, inkoken tot het equivalent van 3 eetlepels. Haal van het vuur en voeg de room toe.
4 Warm de schelpen op in de oven.
5 Klop de eieren los. Smelt boter in een steelpan en voeg de eieren toe Laat op laag vuur langzaam stollen en roer met een houten spatel. Haal van het vuur wanneer de eieren gestold, maar nog romig zijn. Voeg het room/champagnemengsel toe en breng op smaak met peper en zout.
6 Giet het grof zout op een schotel en zet er de schelpen in. Verdeel het roerei en de gepocheerde oesters over de schelpen. Werk af met een beetje kaviaar en een sprietje bieslook. Dien onmiddellijk op.
7 Serveer met sneetjes oesterbrood, in driehoekjes gesneden en licht geroosterd.
Oesters met champagne, roerei en kaviaar is een recept van Delhaize