1 Hak 8 scampi met een keukenbijltje of een scherp mes in zeer fijne stukjes. Snijd de wortelen in dobbelsteentjes en de verse champignons in dunne plakjes. Meng dit alles met de fijngehakte uitjes, pijnboompitten, gember, zout en peper.
2 Meng nu de maïzena, de rijstwijn en het eiwit met het scampimengsel tot alle ingrediënten bedekt zijn. Verdeel het mengsel tot slot in 8 porties.
3 Leg op elk rijstpapiervel een hele scampi en breng vervolgens met een lepel op elke scampi een portie van het mengsel aan. Plooi de rijstpapiervelletjes.
4 Meng bloem met het eigeel en strijk de velletjes in met dat mengsel. Rol de 8 kleine pakketjes door een bord met de sesamzaadjes, tot ze er aan alle kanten mee bedekt zijn.
5 Verhit frituurolie in de wok (of in de frituurpan) tot 180°C en bak de 8 kleine pakketjes daarin gedurende 3 minuten.
Gevulde scampi in een sesamjasje is een recept van Delhaize