Gevulde miniflappen

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6-7 (200°C).
  • 2 Pel de jonge uien en hak ze fijn. Pel de worsten en snij ze in blokjes. Snij de mozzarella in fijne schijfjes. Meng de blokjes worst, de oregano, de gehakte ui en de sneetjes mozzarella. Zout en peper dit alles gul.
  • 3 Klop het ei los. Bestrooi een werkblad met bloem en spreid daarop het bladerdeeg uit. Snijd het met een bord van 10 cm in 12 ronde schijven.
  • 4 Leg een beetje olijvenpasta of tapenade in het midden van elke deegschijf en smeer de randen met een penseel in met het losgeklopte ei. Verdeel de vulling over de helft van het oppervlak en sluit elke halve deegschijf zoals een flap.
  • 5 Druk de randen dicht met een vork of met de vingertoppen. Leg de flappen op een lichtjes ingeoliede bakplaat. Smeer er de rest van het losgeklopte ei over en bak 15 minuten in een hete oven tot ze goudbruin zijn. Dien warm of koud op.

Gevulde miniflappen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bataafse miniflappen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept