1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm voor minitarten lichtjes in met olijfolie.
2 Snijd de knoflook fijn en verdeel hem over de taartvormen. Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Leg in elk vormpje 5 halve kerstomaten, met de snijkant naar boven. Zet 10 minuten in de oven.
3 Snijd cirkels uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de taartvormen. Dek er de tomaatjes mee af en vouw de randen lichtjes naar binnen. Maak met de punt van een mes in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.
4 Schuif de taartjes opnieuw 10 minuten in de oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
5 Keer de taartjes voorzichtig om (op een groot bord of een bakplaat). Bestrooi met rietsuiker en laat nog even kleuren onder de grill. Werk af met plukjes oregano.
Mini tarte tatin met kerstomaten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen