1 Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie in een grote braadpan Dek af en laat 10 min. smoren op zacht vuur.
2 Verwarm, ondertussen, de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Rooster het brood lichtjes in de broodrooster en snij diagonaal in
4
3 Doe de in stukjes gesneden vis bij in de pan met de uien en roer geleidelijk aan met een spatel tijdens het bakken om de gebakken vis te verkruimelen. Voeg dan de losgeklopte eieren toe en de fijngehakte peterselie, roer 2 min. en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
4 Besmeer de brooddriehoekjes met deze bereiding en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 10 min. goudbruin in de oven.
5 Dien warm op als voorgerecht met een slaatje of als borrelhapje.
Toastjes met vis en peterselie is een recept van Delhaize