1 Snij de courgette in halve ringen, de wortelen in staven en de paprika in brede, korte repen. Verwijder de stelen van de shiitakes.
2 Pel de vooraf ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Snij ze 4 keer in het binnenste deel in, zo worden ze mooi recht.
3 Rol alle ingrediënten in de gewone bloem en schud ze in een vergiet om de overtollige bloem te verwijderen.
4 Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
5 Meng sojasaus, mirin, 5 cl water en gemberschijfjes. Zet opzij.
6 Klop de eieren los in een grote kom met 40 cl ijskoud water. Voeg de zelfrijzende bloem in één keer toe, roer even met een vork: het beslag moet niet glad zijn.
7 Dompel alle ingrediënten in het beslag (neem de garnalen vast bij het staartje, zodat het niet met beslag wordt omhuld) en laat ze lichtjes kleuren in de olie. Doe dit per kleine groepjes en leg ze achtereenvolgens op keukenpapier.
8 Serveer warm met de saus en rijst.
Tempura van garnalen en groenten is een recept van Delhaize