1 Week de champignons in lauw water. Meng 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gegrilde sesamolie, 1,5 eetlepel vermout, de maizena en het varkensvlees. Meng, dek af en laat 30 minuten koel marineren.
2 Laat de champignons uitlekken en snij ze in fijne repen. Schil de gember en hak fijn. Snij de look fijn.
3 Bak het varkensvlees op een heet vuur bruin in een wok met 2 eetlepels arachideolie. Haal het vlees uit de wok. Doe 2 eetlepels olie in de wok en fruit er de gember, look en champignons 1 minuut in.
4 Doe dan de groenten, het gebakken vlees, 1,5 eetlepel vermout, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en peper in de wok. Bak 5 minuten en laat uitlekken in een zeef.
5 Haal 4 rijstvellen door lauw water en leg ze op een vochtige keukenhanddoek. Leg wat vulling bovenaan op elk rijstvel. Plooi de zijkanten dicht en rol op als een sigaar. Herhaal met de overige ingrediënten.
6 Frituur de rolletjes, niet te veel tegelijk, op 180°C tot ze licht goudgeel zijn. Serveer met zoetzure saus.
Lenterolletjes met vermout is een recept van Delhaize