2 Snijd de aubergine in fijne plakjes. Dompel ze voorzichtig aan elke kant in de olijfolie. Strooi er zout op en gril ze. Snijd ze vervolgens in blokjes.
3 Versnijd de restjes kip.
4 Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng en voeg de eieren en de olijfolie toe. Blijf mengen tot er een homogeen deeg ontstaat. Voeg dan de aubergine, de kip, de hummus, de geplette kaas, de zatar, zout en peper toe. Meng alles goed.
5 Giet het deeg in vormen voor mini-cakejes en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de cakes om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen. Haal de cakejes uit de vormen en laat ze afkoelen.
6 Snijd de cakejes in sneetjes en dien ze op met salade. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.