1 Kook de hele bieten gedurende 20 min. in gezouten, kokend water of stoom ze. Schil ze en snij ze in schijfjes van 1 cm dik. Snij de ui in fijne ringetjes.
2 Giet de azijn in een steelpan, voeg er suiker aan toe en laat koken tot de suiker gesmolten is. Was de weckpotten uit met kokend water en leg er afwisselend de schijfjes biet en de uienringen in. Voeg de kruidnagels en de laurierblaadjes toe, vul tot op de hoogte van de bieten met azijn en veeg de randen goed af. Sluit de weckpotten. (Op een donkere plaats kun je ze jarenlang bewaren).
3 Was de groenten, schil de wortels en de biet. Snijd ze in kleine staafjes en bewaar ze koel.
4 Plet de verse geitenkaas en mix hem met 10 cl bietenazijn en fleur de sel tot je een homogene saus krijgt.
5 Zet een kommetje met de saus in het midden van een schotel en schik de groenten rond het kommetje.
Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet is een recept van Delhaize