1 Snijd het bladerdeeg in 4 en snijd de stukken deeg dan verder in vierkanten van dezelfde grootte.
2 Hak met een mes de cashewnoten in grote stukken. Snijd de bieten en de comté zonder korst in fijne reepjes van 1 cm breed.
3 Prik met een vork in één stukje bladerdeeg. Leg er een reeks bieten op, dan een reeks kaas en dan een reeks cashewnoten en laat telkens 1 cm vrij aan de buitenkant. Herhaal dit tot het vierkant volledig bedekt is. Strooi er dan royaal peper en een beetje verse rozemarijn over. Bevochtig de randen. Leg een vierkant bladerdeeg op het eerste vierkant en druk goed op de randen om ze vast te maken. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.
4 Leg de bladerdeegvierkanten op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bestrijk ze met het opgeklopte ei en zet ze 30 min in de koelkast. Verwarm de oven voor op stand 6, 180°C.
5 Laat gedurende 20 min bakken, tot de bovenkant goudbruin is geworden. Draai ze dan voorzichtig om en laat nog 5 min verder bakken.
6 Snijd de vierkanten ten slotte in fijne reepjes van gelijke grootte. Warm of lauw opdienen.
Bietenvingers met comté is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Soep van pastinaak en kastanje, mini-croque monsieurs met comté en bayonneham