1 Schil de aardperen, snij de dikste in stukken en gaar ze ongeveer 20 minuten in gezouten kokend water. Laat ze goed uitlekken.
2 Doe 2 eetlepels olijfolie en het geperste lookteentje bij de aardperen en prak ze fijn met de pureestamper. Voeg de geraspte parmezaan toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
3 Smeer de sneden brood (in 2 of in 4 gesneden, afhankelijk van de grootte) lichtjes in met olijfolie en laat ze in enkele minuten goudbruin bakken in de oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
4 Doe de rode bonen in een vergiet en spoel ze goed onder koud water. Laat ze goed uitlekken.
5 Besmeer de bruschetta’s met de aardperenpuree, voeg enkele rode bonen toe en bestrooi met gehakte bladpeterselie. Serveer als aperitiefhapje.
Bruschetta's met puree van aardperen is een recept van Delhaize