Blini’s van zoete aardappelen met langoustines

12
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels en de zoete aardappels. Stoom ze een vijftiental minuten tot ze zacht zijn. (Gebruik deze tijd om de langoustines te pellen). Stamp de aardappels en de zoete aardappels fijn met de helft van de verse room, zout en peper. Voeg dan de bloem toe, meng goed en doe er de eieren een voor een bij. Meng opnieuw zorgvuldig.
  • 2 Meng de geperste look, de rest van de room, het mandarijnsap, de geraspte gember en de rijstazijn. Zout en peper.
  • 3 Laat wat boter smelten in een flensjespan. Zodra de boter heet is, zet je een vormpje in de pan en doe er een ruime lepel puree in. Wacht 30 seconden, haal voorzichtig het vormpje weg en herhaal op drie plekken in de flensjespan, waarbij je voldoende ruimte laat. Laat 2 min. op een zacht vuurtje bakken. Draai de blini’s en laat nog 1 min. bakken.
  • 4 Vermaal de gedroogde bananenchips tot fijn poeder.
  • 5 Leg de blini’s op het dienblad. Schep 2 langoustines, 1 lepel saus en bananenpoeder op elke blini en versier met de korianderblaadjes.

Blini’s van zoete aardappelen met langoustines is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-tagliatelle met langoustines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Langoustines Met Koriander Mayonnaise
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Mikado Blinis
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse blini’s
25 min-
Bekijk recept
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
20 min Snack
Bekijk recept
(Zoete) Blinis
25 min- Nagerecht
Bekijk recept