Kreukels met witte wijn

4
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 Print dit recept
  • 3 660 g levende kreukels
  • 4 50 cl koud water
  • 5 25 cl droge witte wijn
  • 6 2 eetlepels grof Guérande zeezout
  • 7 1 kruindentuiltje (bij voorkeur vers)
  • 8 peper
  • 9 Spoel de kreukels verschillende keren in koud water tot het water helder is. 1
  • 0 Doe ze in een kleine kookpot en voeg het koud water toe, de witte wijn, het grof zout, het kruidentuiltje en peper. Roer en verwarm op matig vuur tot wanneer het geheel kookt. Neem van het vuur, zet een deksel op de pot en laat de kreukels in de gekruide bouillon afkoelen. 1
  • 1 Lekker lauw of koud: haal de slakjes uit hun huisje en verwijder het aan het vlees gehechte kapje (operculum). Serveer ze als borrelhapje of als voorgerecht op beboterde sneetjes brood. Je kan ze ook aan een zeevruchtenschotel toevoegen.

Kreukels met witte wijn is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwe oesterpasteitjes met kreukels en truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwe Oesterpasteitjes Met Kreukels En Truffel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerd witlof met rog en kreukeltjes
Bekijk recept